El Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) fa una crida pública a la responsabilitat dels grups parlamentaris al Congrés de Diputats perquè es doni una solució ràpida i efectiva per tal d'implementar els mecanismes processals que impedeixen la continuïtat de situacions d'ocupació il·lícita






21/02/2018

El 21 de març de 2017, el Congrés va prendre en consideració la Proposició de llei de modificació de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC), per implementar un procediment específic que pretenia garantir la possessió d'habitatges titularitat de propietaris persones físiques davant el fenomen de l'ocupació il·legal.

Posteriorment, es van acordar compareixences oportunes d'especialistes en la matèria i el 29 de setembre de 2017 es van publicar al Butlletí Oficial del Congrés les esmenes que presentaven els diferents grups parlamentaris.

Passats més de quatre mesos, la Comissió de Justícia del Congrés no ha fet cap actuació sobre aquesta iniciativa des de la data indicada del 29 de setembre de l'any passat.

Per això, l'ICAB vol denunciar públicament la paralització en la tramitació d'aquesta proposició de llei, Ley, i ho considera molt lamentable.