Més de 300 alcaldes i alcaldesses convocats per la FEMP i les seves federacions territorials reivindiquen aquesta exigència en un acte celebrat a Madrid. L'acord permet desbloquejar la inversió del superàvit municipal de 2017, 2018 i 2019, uns 5.000 milions, i poder-lo usar per a noves inversions als seus municipis






28/02/2018

La pressió dels ajuntaments ha tingut l'efecte esperat. El govern central està disposat a fer un decret llei per agilitar el procés al més aviat possible ja que la demora en l'aprovació dels pressupostos no pot perjudicar els governs locals. La idea és que en tres setmanes els ajuntaments ja puguin aplicar la mesura. En definitiva, es tracta que els governs locals gastin ja els seus romanents ajustant-se al calendari polític, que aniria des de la primavera de 2018 fins a la primavera de 2019, abans de les eleccions autonòmiques i locals del maig del proper any.

El compromís d'Hisenda per impulsar el decret llei que permeti als ajuntaments invertir el seu superàvit és un èxit del municipalisme i de la unitat dels governs locals.

L'acord assolit també reclama que el govern central reprengui les negociacions per establir un nou sostre de despesa després que hagués estat ajornat des del passat mes de setembre.