El Comitè de les Regions va presentar el passat 6 de febrer els resultats de l’estudi elaborat per la London School of Economics (LSE) sobre la visió de les ciutats i les regions en relació al futur d’Europa






28/02/2018

L’estudi, en el que han participat més de 2.000 representants de ciutats i regions europees, destaca que el procés de reforma de la Unió Europea (UE) hauria de prioritzar el reforç de la governança multinivell i dels àmbits que són rellevants per a la vida diària de la ciutadania, abans de canvis en els tractats. A la vegada, les ciutats i regions enquestades insisteixen en què la política de cohesió hauria de ser la política prioritària de la UE i que hauria de poder ser accessible per part de totes les regions.

Aquest estudi s’emmarca en la iniciativa del Comitè de les Regions anomenada 'Reflexionar sobre Europa', que té per objectiu dinamitzar un debat per poder contribuir al procés de reforma de la Unió Europea amb la veu de la ciutadania i el món local. Els resultats de l’estudi serviran per elaborar el dictamen sobre el futur d’Europa que adoptarà el Comitè de les Regions en la sessió plenària dels dies 8-10 d’octubre de 2018.