Una resolució, publicada al DOGC 7568, de 28 de febrer, convoca per a l'any 2018 els ajuts destinats al tractament de la vegetació en les urbanitzacions i els nuclis de població afectats per la Llei de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals

02/03/2018

El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el BOE (28-02-2018).

Els ajuts que preveu aquesta Ordre, per un import de 500.000,00 euros, són a càrrec de la partida pressupostària AG07D/460000100/5510 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a l'any 2018.

L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi.

L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi. A aquests efectes, es nomena una Comissió de Valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds presentades i emetre l'informe corresponent, formada per la persona titular del Servei de Prevenció d'Incendis Forestals, la persona titular de la Secció de Gestió de la Prevenció d'Incendis Forestals i la persona titular de la Secció d'Inspecció. En cas d'absència d'algun dels membres de la Comissió esmentada, serà suplent la persona titular de la Sub-direcció General de Boscos.

El termini d'execució de les actuacions objecte de subvenció serà fins al 30 de juny de 2018, inclòs.

El termini de justificació de les actuacions objecte de subvenció serà fins al 31 d'agost de 2018, inclòs.

Els justificants de les despeses aportats hauran de ser posteriors a l'1 de gener de 2018.