Per debatre sobre el fet que els recursos humans i la contractació continuen essent matèries especialment sensibles a les entitats locals, el divendres 27 d'abril, l'FMC ha organitzat una jornada, que se celebrarà al Col-legi d'Economistes de Catalunya, amb l'objectiu de continuar amb l'anàlisi detallada i concreta d’aquestes dues disciplines






13/03/2018

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Juan Ignacio Soto Valle, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya; Jesús Mª Royo Crespo, president de l’Asociación de Letrados de Entidades Locales; i Javier Silvestre i Castejón, president de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local.

A continuació, es parlarà sobre les relacions entre el dret laboral i la funció pública: darrers pronunciaments jurisprudencials, a càrrec de Francisco Javier Durán García, doctor en Dret i lletrat de l’Ajuntament de Villafranca de Barros, Extremadura; i Marcos Peña Molina,, lletrat en cap l’assessoria jurídica de l’Ajuntament de Camas, Sevilla. Moderarà la ponència Jesús Mª Royo Crespo, president de l’Asociación de Letrados de Entidades Locales.

Seguidamennt, se celebrarà una taula sobre contractació: la contractació administrativa i els seus límits en relació amb el dret privat. Aquesta taula anirà a càrrec de Miguel Benito, cap de contractació administrativa de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat; i de Carme Torres, interventora delegada i directora de la Coordinació Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. Moderarà aquesta taula Ángel Zurita Laguna, vicepresident de l’Asociación de Letrados de Entidades Locales i lletrat de l’Ajuntament de Bilbao.

La conferència sobre la planificació i qualitat normativa en relació amb els ens locals anirà a càrrec de Juli Ponce, catedràtic acreditat de Dret Administratiu i director de l ́Institut de Recerca UB, TransJus de la Universitat de Barcelona. La presentarà Xavier Silvestre i Castejón, president de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local.

Seguidament, es parlarà sobre la fugida del dret administratiu cap al dret penal; a càrrec de Cristóbal Martell, advocat penalista especialitzat en dret penal de l’empresa i de l’Administració Pública. Serà presentat per Sergi Monteserín Heredia, lletrat de l’Ajuntament de Gavà.