Tindrà lloc els dies 24 i 31 de maig i 7, 14 i 20 de juny de 2018 i s'adreça a tècnics de l’administració, A1 i A2, i resta de professionals, relacionats amb la redacció, supervisió i seguiment dels diferents contractes






04/04/2018

La llei de contractes de l’estat és un d’aquells texts legals que es renova de forma cíclica, atenint-se a les diverses necessitats dels administrats. Aquesta darrera versió, la Llei 9/2017, introdueix criteris ajustats a la nova cultura que ha de prestar l’administració, la sostenibilitat.

La introducció d’aquests paràmetres, tant econòmics, com socials i ambientals, modulen una norma que sol ser molt estricta i gens flexible, atenent-se a criteris automàtics. L’apreciació i introducció d’aquests nous elements, dona resposta a la societat del segle XXI, on els criteris de sostenibilitat són àmpliament acceptats i positivament valorats per la societat.

En aquest curs organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya es debatran la normativa, principis i tipus contractuals, els criteris de valoració de les ofertes, adjudicació i formalització dels contractes, es farà una especial referència a les clàusules socials i mediambientals, ofertes amb valors anormals i desproporcionats i informes tècnics de valoració; es tractarà també l'execució dels contractes, seguiment, drets i obligacions, modificacions i s'analitzaran casos pràctics: la possible responsabilitat civil del tècnic, en els processos de contractació publica.