Lleida, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Barcelona, Reus, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat i Terrassa han estat reconeguts per la seva tasca en matèria de reciclatge i tractament de les fraccions de residus en els Premis que atorga l’Associació Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL)






09/04/2018

La distinció "Tres Pajaritas Azules” és el màxim reconeixement a l’excel·lència en la gestió del reciclatge de paper i cartró que concedeix aquesta patronal del sector. És el segon any seguit que la Paeria obté aquest premi, destinat a les entitats locals que fan una millor tasca en la gestió d’aquests residus, i és l’únic ajuntament català que ha aconseguir enguany la màxima distinció en aquests premis.

En total, són trenta-sis els ajuntaments i agrupacions de municipis de tretze comunitats autònomes espanyoles que van rebre el passat 6 d'abril un premi, en la segona edició dels guardons Pajaritas Azules que impulsa ASPAPEL. A més de Lleida, han aconseguit la màxima distinció els consistoris de Fuenlabrada, Logronyo, Burgos, Ciudad Real, Lleó i Sòria, el concello d'A Coruña, el Consorci de Residus i Energia de Menorca, la Mancomunidad de la Comarca de Pamplona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Consorcio Agrupación Nº1 Huesca y GRHUSA i la Mancomunidad de Municipios de la Costa del Sol Occidental. Altres consistoris catalans han rebut el reconeixement "Dos Pajaritas Azules" (Barcelona, Reus, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat) i "Una Pajarita Azul" (Terrassa). 

L’entitat ha destacat que les millores més destacades que estan impulsant els ens locals són la instal·lació de més contenidors i millor situats; la renovació dels contenidors; la recuperació després de la crisi de serveis de recollida porta a porta complementaris al contenidor; i la transparència informativa a les webs municipals sobre el destí final del paper i el cartró recollit. Millorar la qualitat del material recollit, és ara el nou repte en l'economia circular del paper i el cartró. El lliurament de les Pajaritas Azules 2018 va tenir lloc el 6 d'abril a Madrid, en un acte presidit per la ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, al qual han assistit nombrosos alcaldes i presidents d'agrupacions locals.