Es destinen a ens locals, consorcis de gestió d'espais naturals que formen part del sector públic de la Generalitat de Catalunya, persones jurídiques i persones físiques que treballin pel desenvolupament sostenible del territori, amb un import màxim de 50.000 euros






13/04/2018

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat ajuts per desenvolupar diverses actuacions dins d’espais naturals protegits de Catalunya, per un import global de 4,5 milions.  El gruix d’aquestes subvencions es destina al finançament d'actuacions per a la restauració, conservació i millora dels espais naturals de Catalunya, els hàbitats i espècies, l'ordenació dels usos públics i les infraestructures vinculades a aquests usos, mentre que una petita part es concentra en accions de difusió i coneixement del territori, i la divulgació del coneixement i la sensibilització en relació amb la seva gestió i conservació.

També es dona suport a l’activitat econòmica, com és el cas d’algunes actuacions de suport a l’activitat ramadera, que ajuda a una correcta gestió dels espais naturals i aquelles accions de promoció econòmica local que s’alineen amb la protecció de la natura i la posen en valor.

Aquests ajuts estan cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) d’acord amb el que preveu el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. D’aquesta manera, el Departament assumirà el 57% de l’import global de les subvencions, i Europa, mitjançant el FEADER, el 43% restant.