Cada dia hi ha accidents de trànsit als carrers de les ciutats, molts dels quals provoquen alguna víctima. Amb les ciutats i el trànsit creixent de manera vertiginosa el més probable és que, si no s'adopten mesures, la taxa d'accidents urbans també s'incrementi en els propers anys






18/04/2018

Cada vegada més governs locals esdevenen conscients que, a més dels danys materials i humans, els perills derivats del trànsit també generen inseguretat entre la ciutadania que adapta els seus hàbits per prevenir riscos (per exemple deixant d'utilitzar les bicicletes o no deixant anar els infants sols pel carrer). Per tant, la seguretat viària, a més d’una qüestió de protecció de la salut, és un factor important de qualitat de vida, de sostenibilitat i de cohesió social a les ciutats.

Però com poden millorar la seguretat viària els governs locals? La clau està en aprendre d'experiències reeixides d'altres municipis similars (cosa que posa en valor els canals d’intercanvi de bones pràctiques), i de recopilar i analitzar dades de trànsit (per identificar les causes principals dels accidents, els punts negres, les circumstàncies horàries o climàtiques més adverses, els col·lectius implicats, etc.).