L'AMB, en el marc de la seva participació en dos projectes europeus dels programes URBACT i Europa amb els Ciutadans, organitza una conferència el 26 d'abril a l’Hospitalet de Llobregat sobre el final del projecte sub>urban “Are you working on your fringe; i el 27 d'abril una altra conferència, a la seu de l’AMB, sobre el projecte MEANING que permetrà conèixer l’experiència de les ciutats i àrees metropolitanes europees en la utilització dels fons estructurals






24/04/2018

El dia 26 d'abril l’Hospitalet de Llobregat acollirà la conferència final del projecte sub>urban "Are you working on your fringe: Treballem en els espais llindar de les nostres ciutats” on es presentaran els resultats d’aquest projecte i es podrà intercanviar de manera activa amb representants d’altres ciutats europees experiències i noves eines en polítiques urbanes i de gestió del territori juntament amb visites tècniques. La part del projecte pilot que ha impulsat l’AMB s’ha fet a Badia del Vallès treballant en partenariat amb l’Ajuntament i altres actors del municipi.

El dia 27 d’abril a la seu de l’AMB se celebrarà la conferència del projecte MEANING que permetrà conèixer l’experiència de les ciutats i àrees metropolitanes europees en la utilització dels fons estructurals i d’inversió de la Unió Europea (FEDER, FSE, etc.) destinats a projectes estratègics i de regeneració urbana. A la vegada, s’exposarà l’estat de les negociacions al voltant de les noves perspectives financeres del pressupost europeu 2021-2027 i els debats al voltant de la futura política de cohesió.

Sub > Urban és un projecte finançat pel programa europeu URBACT, que durant els darrers dos anys i mig, ha treballat en l’àmbit dels espais llindar i que ha permès millorar les estratègies de renovació urbana, desenvolupar nous instruments de planificació territorial, definir nous mètodes per a la participació ciutadana en la definició de les polítiques de la ciutat. El projecte està liderat per Amberes i compta amb la participació de Baia Mare, l’Àrea Metropolitana de  Barcelona, Brno, Casoria, Düsseldorf, Viena, Oslo i Solin.

Meaning és un projecte finançat pel programa europeu Europa amb els Ciutadans, en el qual un conjunt de grans ciutats i àrees metropolitanes europees intercanvien coneixement i generen xarxa al voltant del fenomen metropolità, les polítiques d’atractivitat de la ciutat o la gestió dels fons estructurals i d’inversió de la Unió Europea. El projecte està liderat per la ciutat metropolitana de Milà i compta amb la participació de l’Àrea Metropolitana de Porto, la Ciutat Metropolitana de Bari, l’AMB, Riga, Gdansk, Zagreb i ALDA.