EUROPAN és un concurs europeu per a joves arquitectes en el que hi participen actualment quinze països del nostre continent proposant territoris urbans que requereixen reflexió i recerca de solucions innovadores per adaptar-se a noves maneres de viure






25/04/2018

Creat l'any 1988 a partir del PAN (Plan d’Architecture Nouvelle) francès, EUROPAN ha aconseguit un nivell de maduresa que li ha permès comptar, en l'edició que ara finalitza, amb la participació de 45 ciutats de tota Europa i la inscripción de prop de 2.000 equips de joves professionals. Aquestes dades converteixen EUROPAN en l'organització de concursos amb més capacitat per mobilitzar tant professionals com responsables de la gestió de les ciutats europees.

En el cas d'Espanya, a més de la Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment que presideix el Comitè Nacional i del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, que té la seu de Secretariat executiu i dona personalitat jurídica i fiscal, participen o han participat en diferents moments la pràctica totalitat de les comunitats autònomes i gairebé un centenar de municipis que han aportat emplaçaments en diferents edicions del concurs.

Una vegada seleccionats, els emplaçaments urbans s'ofereixen a la reflexió dels arquitectes de menys de 40 anys, que sotmeten els seus projectes d'idees als jurats internacionals. Així, a través d'EUROPAN, administracions públiques, joves arquitectes i professionals de gran prestigi treballen junts per millorar el futur de les nostres ciutats.

En la nova edició del concurs biennal EUROPAN es continuarà treballant amb el tema d'EUROPAN 14, 'Ciutats productives', que va tenir un gran interès.