L'objecte d'aquest programa és actuar davant les situacions de risc d'assetjament escolar, evitant-ne o aturant-ne possibles casos. Alhora, vol contribuir al desenvolupament personal i social de l'alumnat durant la seva escolarització, fomentant les actituds i els valors propis de la competència social i ciutadana que el capaciti per conviure, des del respecte als altres i el valor a la diferència, en un marc de valors compartits

02/05/2018

El Programa #aquiproubullying s'emmarca en l'àmbit 1 (metodologies i recursos per a la millora de l'ensenyament i l'aprenentatge) i en l'àmbit 3 (relació i cooperació amb la comunitat educativa i l'entorn) definits per la Comissió d'Innovació del Departament d'Ensenyament.

El Programa #aquiproubullying vol promoure l'elaboració i implementació de projectes de centre per donar una resposta educativa a les possibles situacions d'assetjament, implicant tots els sectors de la comunitat escolar, especialment a l'alumnat mitjançant la seva participació activa. Amb aquest programa el Departament d'Ensenyament posa a l'abast dels centres la formació, les estratègies i els recursos necessaris per elaborar un projecte propi de prevenció, detecció i intervenció davant l'assetjament.

Els destinataris del Programa #aquiproubullying són els centres educatius, tant públics com privats concertats, que cursin ensenyaments obligatoris.

El director o directora del centre educatiu públic o el titular del centre privat sostingut amb fons públics podrà sol·licitar la inclusió del seu centre, mitjançant la presentació del formulari de sol·licitud, degudament signat, adjuntant la documentació acreditativa del compliment dels requisits.

El formulari de sol·licitud i el procediment per a la seva compleció es troben, segons correspongui, al portal de centres del Departament i al portal de centres d'altres titularitats.

Tal i com preveu l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la presentació del formulari i de la documentació acreditativa s'han de fer per mitjans electrònics.

El termini de presentació de la sol·licitud del projecte i del compromís del claustre i del consell escolar comprèn des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al DOGC i fins al 24 de maig de 2018.