Guia amb eines i procediments per afavorir l'intercanvi de coneixement. Està inspirada i inclou exemples concrets sobre desenvolupament urbà, resiliència i gestió urbanística, però la metodologia és estrapolable a qualsevol nivell de govern i a qualsevol matèria






14/05/2018

El marc metodològic està estructurat en 5 fases:

1- Definir l'objectiu (el procés de canvi) que requereix la recopilació de coneixement.

2- Definir el sistema d'intercanvi de coneixement: col·lectius implicats en el procés de transformació, resultats previstos, experts en la matèria i d'altres possibles proveïdors de coneixement, etc.

3- Dissenyar i desenvolupar el procés d'intercanvi: seleccionar els participants, determinar els aspectes organitzatius, proveïr els instruments necessaris, organitzar les activitats necessàries (panels d'experts, demostracions, presentacions d'experiències, brainstormings, grups de discussió, etc.).

4- Implementar els resultats obtinguts: dissenyar un pla d'acció, acompanyar els participants en el procés de posada en pràctica, elaborar un document de conclusions, etc.

5- Mesurar i reportar els resultats obtinguts a mig termini.

La guia il·lustra el marc exposat amb exemples concrets d'activitats, eines, recursos i memoràndums de processos ja duts a terme.