La Comissió de Preus, organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat d'aprovar les tarifes d'aigua, ha comunicat a l'AMB l'aprovació a la revisió de les tarifes als municipis abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua, que suposen una reducció d'un 1,65% i un estalvi total de 5M respecte de la tarifa actual. Aquesta rebaixa —amb efecte des del 10 de maig— suposa que el conjunt de la ciutadania tindrà un estalvi global de 5 milions d'euros anuals, i ja es podrà veure en el rebut del mes de juny






29/05/2018

El passat 20 de març, el Consell Metropolità ja va aprovar la que suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys. Considerant les dues últimes revisions tarifàries, la rebaixa total se situa al 4%.

Els motius que han possibilitat aquesta rebaixa han estat, entre altres, l'anul·lació de l'augment de l'11,8% en les tarifes de l'aigua en alta d'ATLL, la revisió dels costos financers que aplica la companyia, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajustament del volum d'aigua a la realment subministrada.

En aquest sentit, recordem que la Federació de de Municipis de Catalunya, l'AMB i el Consorci Besòs-Tordera ja havien demanat la suspensió de la pujada de l'11,8 del subministrament d'Aigües Ter-Llobregat, aprovada pel Consell d’Administració de l’ACA el passat 28 de desembre. En opinió de les tres entitats (FMC, AMB i Consorci Besòs–Tordera), aquesta pujada estava molt per sobre de l’IPC, no corresponia a cap millora del servei i traslladava l’encariment d’un servei indispensable als ens locals i a la ciutadania.

El Comitè Executiu de l'FMC, reunit el 23 de març, també va ratificar les actuacions dutes a terme per l'FMC per tal de demanar al govern de la Generalitat i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la suspensió de l'increment de l'11,8 per cent de les tarifes del subministrament d'aigua, després que el Tribunal Suprem hagués confirmat la nul·litat de ple dret del contracte de concessió d'ATLL. L'FMC havia presentat la petició de mesures cautelars de suspensió davant el jutjat contenciós i havia presentat també davant l'ACA la corresponent petició a l'efecte.