Ahir, 29 de maig de 2018, es va iniciar en el Congrés dels Diputats la tramitació de la Proposició de llei que modifica la llei de les hisendes locals pel que fa a l’impost sobre plusvàlues. Tant des de l’FMC com des de la FEMP s’havia demanat en reiterades ocasions al Govern una modificació legal, però no s’ha produït fins que el TC es va pronunciar –fa un any- sobre aquest tema i ha estat ara quan el Govern ha presentat una proposta de reforma de la llei






30/05/2018

El Tribunal Constitucional (TC) va qüestionar el cobrament de l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, conegut com a Impost sobre plusvàlues, que grava la revalorització de l’habitatge en el moment de la seva venda, tant si ha hagut o no benefici en la transmissió, i va anul·lar diversos articles que regulen aquest impost en la llei d’hisendes locals.

El text de la proposició de llei és fruit de l’acord a què el Govern va arribar amb la FEMP, i que va ser ratificat per la seva Junta de Govern.

La reforma introdueix el supòsit de no aplicació de l’impost en els casos en què el ciutadà "acrediti que no ha obtingut un increment de valor”.