Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural






18/06/2018

Sant Joan és el conjunt de celebracions que celebren el solstici d'estiu, la nit més curta de l’any i el moment que assenyala el moment de màxima exposició solar. Tot i que el solstici és el dia 21 de juny, la festa se celebra especialment la nit del 23 al 24 de juny, coincidint amb la diada del sant. Sant Joan és una festa col·lectiva i exalta la vida i l’amor. La seva riquesa simbòlica difícilment pot competir amb cap altre celebració ja que uneix el foc, l’aigua, les herbes remeieres, les cançons, les dites, les bruixes, els balls i fins i tot els rituals de buscar parella. Són habituals les revetlles amb coques i les fogueres acompanyades de petards i coets.

Com cada any, la Federació de Municipis de Catalunya col·labora en la campanya 'Revetlles amb precaució". Us adjuntem l'enllaç on podreu informar-vos de tots els consells per a unes bones revetlles, sobretot pel que fa als riscos del foc i els petards, les fogueres i els correfocs.