Ordre TES/62/2018, de 7 de juny, publicada al DOGC número 7640, de 12 de juny de 2018

13/06/2018

S'aproven les bases reguladores de les subvencions per fomentar la identificació i l'esterilització dels animals de companyia, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Resten derogades les disposicions següents:

a) Ordre AAM/157/2012, de 6 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a 2012 (DOGC núm. 6151 – 18.06.12).

b) Ordre AAM/128/2014, de 2 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a 2014 (DOGC núm. 6610 - 25.04.14).

c) Ordre AAM/166/2015, de 28 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a 2015 (DOGC núm. 6890 - 11.06.15).

Poden ser objecte de les subvencions regulades en aquestes bases les actuacions següents:

a) Actuacions d'identificació i esterilització d'animals de companyia que estiguin en un centre d'acollida inscrit al Registre de nuclis zoològics de Catalunya.

b) Actuacions d'identificació i esterilització de gats que formin part d'una colònia controlada, entenent com a tal, la localització autoritzada per l'ens local en què viuen de manera habitual un grup de gats no socialitzats amb els éssers humans.

c) Actuacions d'identificació i esterilització d'animals de companyia mitjançant campanyes promogudes per ens locals o entitats de protecció i defensa dels animals adreçada a la població.

La identificació dels animals de companyia es fa mitjançant la implantació de microxips normalitzats d'acord amb la norma ISO 11784 i els procediments d'esterilització són l'ovariectomia, histerectomia o ovariohisterectomia en femelles i la vasectomia o orquiectomia en mascles.

El període d'execució de les actuacions subvencionables s'indica en la convocatòria corresponent.

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases:

a) Ens locals que tinguin la competència sobre les actuacions per a les quals se sol•licita la subvenció i tinguin el cens d'animals de companyia establert en l'article 14.2 del Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, en el sistema informàtic de gestió única del Registre general d'animals de companyia mitjançant l'aplicació ANICOM.

b) Les entitats que estiguin inscrites en el Registre d'associacions de protecció i defensa dels animals.