Ahir va tenir lloc la primera reunió d'aquesta taula, presidida pel nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, amb l'objectiu de millorar la coordinació, l’acollida i l’atenció dels MENA davant la crisi migratòria que s’ha accentuat en els darrers temps






14/06/2018

Candela López, regidora de Castelldefels, va participar en aquesta taula d'atenció integral, com a representant de la Federació de Municipis de Catalunya. A la reunió també hi van assistir, entre d'altres, la consellera de Salut, Alba Vergés; la segona tinenta d'alcaldia i responsable de l'àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz; així com responsables dels Departaments de Justícia, Ensenyament, Interior i Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de Creu Roja Catalunya, de la Taula d’Entitats del Tercer Sector i Fedaia; i l’Associació Catalana de Municipis (Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat).

L’objectiu de la trobada, la primera presidida pel conseller El Homrani, va ser millorar la coordinació, l’acollida i l’atenció dels MENA davant la crisi migratòria que s’ha accentuat en els darrers temps. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera que aquesta és una situació d’emergència i cal abordar-la amb la complicitat de tots els actors socials i institucionals.

En la reunió es va posar de relleu la necessitat de treballar conjuntament i amb unitat d’acció per coordinar una resposta i mobilitzar els recursos necessaris per fer front a l’arribada massiva de persones immigrants al nostre país. En aquest sentit, el conseller va dir que "necessitem una estratègia d’unitat entre administracions i entitats per afrontar la crisi migratòria que estem vivint i la complicitat i comprensió de la ciutadania, tornem a fer créixer la onada de solidaritat que hi ha al nostre país”.

En la Taula es va acordar convocar una reunió conjunta entre el Comitè per a l’acollida de les persones refugiades i la Taula de joves sense referents familiars. També es va apostar per la creació d’un grup tècnic de seguiment que ha d’elaborar un pla de contingència.

L’arribada de joves estrangers sense referents familiars s’ha incrementat notablement des de l’any passat, passant de 684 persones a l’any 2016 a 1.489 al 2017. Les previsions d’arribades per aquest 2018 també superaran les 1.400.