La resolució obre la convocatòria de subvencions per a l'any 2018, en règim de concurrència competitiva, destinada als ens locals i a les empreses privades i universitats publiques de Catalunya per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals des d'una perspectiva de l'economia circular

20/06/2018

La tramitació, la resolució i l'atorgament de les subvencions que preveu aquesta convocatòria, així com les condicions, els criteris de valoració, els requisits de participació i la documentació que cal aportar es regeixen per les bases que aprova la Resolució TES/954/2018/, de 4 de maig de 2018.

L'import total màxim estimatiu és de dos milions d'euros (2.000.000 €). Aquest pressupost es distribuirà en dues línies d'actuació, una adreçada als ens locals de Catalunya i l'altra adreçada a empreses privades i universitats públiques de Catalunya, que duguin a terme activitats comercials o de serveis, que generin residus orgànics assimilables a municipals i vulguin dur a terme un projecte de recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals.

Línia 1. Projectes destinats a ens locals per al foment del servei públic de recollida selectiva de fracció orgànica dels residus municipals i assimilables, adreçat tant a la població com als productors comercials o de serveis de residus orgànics assimilables a municipals del seu àmbit, el 75% del pressupost.

A) Projectes de nova implantació o ampliació de l'àmbit de la recollida selectiva de la fracció orgànica i projectes d'autocompostatge com a via de gestió exclusiva de la FORM. El 40% del pressupost.

B) Projectes de millores del servei públic de recollida selectiva de la fracció orgànica, la fracció vegetal i projectes d'autocompostatge com a via de gestió complementària de la FORM. El 30% del pressupost.

C) Diagnosi del servei públic de recollida selectiva i plans d'actuació per a la nova implantació, ampliació o millora de la recollida selectiva adscrita al servei públic. El 20% del pressupost. D) Projectes singulars d'interès general que fomentin la gestió de la fracció orgànica dels residus municipals dins d'un model d'economia circular en l'àmbit municipal. El 10% del pressupost.

El termini per presentar sol·licituds en aquesta convocatòria serà de dos mesos des de la publicació d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L'òrgan instructor per tramitar el procediment per a la concessió de les subvencions és la directora de l'Àrea d'Economia Circular.

Les subvencions d'aquesta convocatòria estan subjectes al Reglament (UE) núm.1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de mínims.