Aquest curs organitzat per l'FMC, i que avui celebra la seva darrera sessió, tenia l'objectiu de debatre la normativa, principis i tipus contractuals, les ofertes, els contractes, amb una especial referència a les clàusules socials i mediambientals, ofertes amb valors anormals i desproporcionats i informes tècnics de valoració






20/06/2018

El curs ha tingut lloc els dies 24 i 31 de maig i 7, 14 i 20 de juny de 2018 i s'ha adreçat principalment a tècnics de l’administració, A1 i A2, i resta de professionals, relacionats amb la redacció, supervisió i seguiment dels diferents contractes.

La llei de contractes de l’estat és un d’aquells texts legals que es renova de forma cíclica, atenint-se a les diverses necessitats dels administrats. Aquesta darrera versió, la Llei 9/2017, introdueix criteris ajustats a la nova cultura que ha de prestar l’administració, la sostenibilitat.

La introducció d’aquests paràmetres, tant econòmics, com socials i ambientals, modulen una norma que sol ser molt estricta i gens flexible, atenent-se a criteris automàtics. L’apreciació i introducció d’aquests nous elements, dona resposta a la societat del segle XXI, on els criteris de sostenibilitat són àmpliament acceptats i positivament valorats per la societat.

En aquest curs s'ha debaatut la normativa, principis i tipus contractuals, els criteris de valoració de les ofertes, adjudicació i formalització dels contractes, es farà una especial referència a les clàusules socials i mediambientals, ofertes amb valors anormals i desproporcionats i informes tècnics de valoració; es tractarà també l'execució dels contractes, seguiment, drets i obligacions, modificacions i s'analitzaran casos pràctics: la possible responsabilitat civil del tècnic, en els processos de contractació publica.

Els docents que han impartit el curs són Carme Lucena Cayuela, vocal del Tribunal de Contractes del sector Públic de Catalunya; Manel Roig, enginyer de Tecnicat; i Fernando Carlos de Valdivia Gonzalez, magistrat del Jutjat de primera instància núm. 4 de Barcelona. La direcció ha anat a càrrec de  Luis Ferrero, enginyer i president de Tecnicat (Associació de Tècnics de l’administració de Catalunya).