La monitorització dels nivells de contaminació és un element essencial de les polítiques ambientals. Tradicionalment els sistemes de seguiment eren de caràcter ex post o mitjançant sistemes d'inspecció però actualment les noves tecnologies permeten un seguiment a temps real. Publicar a través d'Internet aquests sistemes de monitorització 'en calent' permet l'empoderament de la població en la funció 'd'inspecció'






25/06/2018

Aquest document analitza l'experiència de Pittsburgh en la publicació on line d'imatges i d'indicadors de la contaminació existent a l'oest del municipi, una zona amb concentració d'indústries. Les evidències mostren que els períodes en què la càmera estava activa s'incrementaven el nombre d'avisos per episodis de contaminació fets pels ciutadans al servei públic de control de la contaminació.

Aquests resultats posen de manifest les potencialitats d'aquest tipus d'instruments en la implicació dels ciutadans en la protecció del medi ambient, que es pot aplicar a moltes matèries (excés de contaminació provocada pel trànsit, contaminació radiactiva, contaminació de l'aigua, etc.) i a través de diversos canals (fins i tot amb aplicacions a través de dispositius mòbils).