Ahir va tenir lloc una reunió del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua, en la que es varen prendre diversos acords destinats a la millora del cicle de l'aigua en diferents àmbits a través de la dotació de diverses línies d'ajuts. Per part de l'FMC hi van assistir Pau Pérez, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona; i Juan Ignacio Soto Valle, secretari general de l'FMC






28/06/2018

A la reunió es va informar, entre d'altres temes, que el deute de l'ACA s'ha reduït en prop del 90%, passant dels 1.368 milions d'euros de finals de 2010 als 162 previstos per a finals d'enguany.

Tambée s va aprovar una línia d’ajuts de 5 milions d’euros destinada a l’adopció de mesures per minimitzar el risc d’inundacions en zones urbanes de l’àrea metropolitana de Barcelona. Les actuacions hauran de consistir en l’estabilització, protecció i augment de la secció de la llera, executar obres de defensa, construir basses de laminació i reparar estructures existents, entre d’altres.

El màxim subvencionable és de 800.000 euros per municipi i es contempla que els ajuts suposin entre el 70 i el 80% del total de l’actuació. Les inversions subvencionades s’han d’executar entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021.