Enguany, els ajuts per a actuacions per al foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’àmbit laboral poden ser de dos tipus: accions de sensibilització i promoció per avançar en la igualtat d’oportunitats de les dones en el treball i elaboració d'eines i materials per fomentar la igualtat d'oportunitats de dones i homes, prioritàriament relacionades amb la igualtat salarial, la lluita contra els estereotips, la segregació ocupacional, l'accés de les dones a càrrecs directius, el foment de la coresponsabilitat i la prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe a l’àmbit laboral

28/06/2018

La resolució obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions de projectes i activitats per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a l'exercici 2018.

La tramitació, la resolució i l'atorgament de les subvencions que preveu aquesta convocatòria ordinària, així com les condicions, els criteris de valoració, els requisits de participació i la documentació que cal aportar es regeixen per les bases que aprova l'Ordre TSF/39/2017, de 17 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria ordinària de subvencions de projectes i activitats per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El termini de presentació del formulari de sol·licitud, junt amb els annexos corresponents que l'acompanyen, és de 15 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria. A efectes de còmput de terminis, la recepció pel Registre electrònic de la Generalitat en un dia inhàbil s'entén efectuada en la primera hora del primer dia hàbil següent.

El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya i, una vegada emplenat, s'ha de presentar electrònicament junt amb la documentació requerida des d'aquest mateix web.

Les sol·licituds i altres tràmits associats al procediment de concessió de les subvencions, així com el compte justificatiu i la memòria del projecte, s'han d'efectuar exclusivament per via electrònica utilitzant la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya, en el marc del que estableix l'article 43.2 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, i d'acord amb l'Ordre TSF/63/2018, d'11 de juny, per la qual s'aprova la tramitació electrònica obligatòria en qualsevol procediment de concessió, justificació, revocació i presentació de recursos en les convocatòries de subvencions, premis, beques i ajuts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats.

La informació relacionada amb el procediment de concessió de subvencions d'entitats es pot consultar al web del Departament.

Per rebre assessorament i suport en la tramitació durant tota la convocatòria, les entitats sol·licitants poden adreçar-se a les oficines d'atenció ciutadana del Departament, així com a les del Departament de la Presidència i altres canals disponibles.

L'import màxim que es destina als tipus d'accions subvencionables que preveu l'esmentada Ordre TSF/39/2017, de 17 de març, és de 7.361.213,38 euros i va a càrrec de les partides dels pressupostos de la Generalitat dels exercicis 2018 i 2019. En data 7 de juny de 2018, el Govern de la Generalitat va aprovar la despesa pluriennal per atendre aquesta convocatòria.

La relació de les línies a subvencionar de caràcter anual, d'acord amb els annexos 2 i 3 de l'ordre de bases esmentada, és la següent:

Línia A. Programes de prevenció, suport i lluita contra la violència masclista i el maltractament a les persones grans, i de promoció de les persones grans actives.

A.2 Programes de lluita contra la violència i el maltractament a les persones grans.

A.3 Programes de promoció, mentoria i protecció de les persones grans.

Línia B. Programes d'atenció social i educativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc social.

B.1 Programes preventius d'atenció social comunitària per a infants i joves en risc social.

B.2 Programes de lluita contra els maltractaments a infants i a adolescents.

B.3 Programes adreçats a millorar la capacitat i el rendiment educatiu en infants i joves dins del Sistema de Protecció a la Infància.

B.4 Programes adreçats al tractament i/o millora psicosocial d'infants i joves del Sistema de Protecció a la Infància.

Línia D. Programes i activitats d'acollida i integració social de persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional i catalanes retornades. Programes per a la igualtat i la no discriminació per raó d'origen. Programes de foment de l'interculturalisme.

D.1 Activitats de suport a l'associacionisme de persones immigrades.

D.2 Activitats de caràcter singular de suport al diàleg intercultural, a l'empoderament de joves i dones d'origen immigrat en situació de risc i a la realització de jornades i d'altres projectes de ciutadania.

D.3 Activitats d'acollida, integració i sensibilització en relació amb persones sol·licitants de protecció internacional.

D.12 Projectes d'acollida i integració per a persones refugiades.

Línia F. Programes d'activitats i projectes de caràcter cívic, comunitari i de participació ciutadana, de promoció del voluntariat i d'enfortiment de l'associacionisme i de promoció i reconeixement del poble gitano.

F.6 Programes formatius vinculats al Pla de formació de l'associacionisme i el voluntariat de Catalunya.

Línia L. Programes per a actuacions d'accessibilitat i millora de la igualtat d'oportunitats per a persones amb discapacitat.

L.1 Foment de l'accessibilitat a la comunicació del servei.

L.2 Foment de l'accessibilitat a l'accés i a l'interior de l'establiment.

Línia M. Actuacions per al foment de la igualtat d'oportunitats de dones i homes a l'àmbit laboral.

M.1 Accions de sensibilització i promoció per avançar en la igualtat d'oportunitats de les dones en el treball.

M.2 Elaboració d'eines i materials per fomentar la igualtat d'oportunitats de dones i homes, prioritàriament relacionades amb la igualtat salarial, la lluita contra els estereotips, la segregació ocupacional, l'accés de les dones a càrrecs directius, el foment de la corresponsabilitat i la prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe a l'àmbit laboral.

Línia Q. Suport a l'educació en el lleure.

Q.4 Programa per a la participació en igualtat de condicions en les activitats d'educació en el lleure.

El període d'execució de l'acció objecte de la subvenció és l'any natural de presentació de la sol·licitud, d'acord amb la convocatòria ordinària corresponent.