Una resolució, publicada al DOGC número 7663, de 13 de juliol, fa pública la convocatòria de l'any 2018 per a la concessió de subvencions per instal·lar d'estacions d'accés públic de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics sol·licitades per administracions públiques en el marc del Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya

16/07/2018

La tramitació, la resolució i l'atorgament de les subvencions que preveu aquesta resolució, així com les condicions, els criteris de valoració, els requisits de participació i la documentació a aportar, es regeixen per les bases que aprova la Resolució EMC/2973/2016, de 23 de desembre (DOGC núm. 7277, de 30.12.2016). L'import màxim destinat a la concessió de les subvencions que preveu aquesta Resolució és de 864.750,00 euros del pressupost de l'Institut Català d'Energia per a l'any 2018.

Els ajuts previstos en aquesta resolució tenen la consideració d'ajuts de mínims d'acord amb el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de mínims. Els ajuts de mínims no es podran acumular amb un altre ajut estatal per a les mateixes despeses subvencionables si aquesta acumulació dóna lloc a una quantitat superior a les que estableix el Reglament general d'exempció per categories o per una decisió de la Comissió.

La quantia de la subvenció es determinarà basant-se en el cost de les despeses subvencionables, i serà el 100% d'aquestes.

L'import màxim de les subvencions a atorgar en aquesta convocatòria es fixa en 40.000,00 euros per a les despeses subvencionables per estació de recàrrega ràpida amb un sistema de pagament integrat en l'operativa de recàrrega del vehicle, i amb la incorporació prèvia del sistema al visor de dades obertes a temps real i a l'Aliança de municipis per la interoperabilitat en estacions de recàrrega de vehicle elèctric a Catalunya, ambdós sistemes gestionats i coordinats per l'Institut Català d'Energia.

Poden ser entitats beneficiaris/àries de la subvenció les corporacions locals i altres ens dependents de corporacions locals. Per corporacions locals, a efectes d'aquesta convocatòria, s'entenen els ajuntaments, els consells comarcals i les entitats municipals descentralitzades (EMD). Per ens dependents de corporacions locals, a efectes d'aquesta convocatòria, s'entenen qualsevol persona jurídica amb participació majoritària d'un ens local de Catalunya, tret que la seva forma jurídica sigui un consorci.

El termini de presentació de les sol·licituds per a les línies d'ajuts EdRRA, estacions d'accés públic de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics sol·licitades per administracions públiques, comença l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC i finalitza el dia 20 de setembre de 2018.

La presentació de les sol·licituds ha de ser telemàtica i amb certificat digital, d'acord amb la base 6.2 de l'annex 1 de la Resolució EMC/2973/2016, de 23 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per al vehicle elèctric en el marc del Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019) (DOGC núm. 7277, de 30.12.2016).

El formulari de sol·licitud està a disposició dels sol·licitants a l'extranet de les administracions públiques de Catalunya, EACAT. Les sol·licituds s'han de presentar segons el model normalitzat que està a disposició dels sol·licitants a l'extranet esmentada. Els possibles beneficiaris/àries han de presentar les seves sol·licituds per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen les bases de la Resolució EMC/2973/2016, de 23 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per al vehicle elèctric en el marc del Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019) (DOGC núm. 7277, de 30.12.2016), per mitjà de l'EACAT.

El termini d'execució de l'actuació objecte de subvenció dins la línia EdRRA és de set mesos a comptar des de la presentació de la sol·licitud, segons estableix la base 5.1 de l'annex 1 de la Resolució EMC/2973/2016, de 23 de desembre (DOGC núm. 7277, de 30.12.2016), abans esmentada.