Ahir es va celebrar la primera reunió del grup de treball del Pla de Seguretat contra les violències sexuals en espais d'oci. Presidida pel conseller Miquel Buch, i a la que hi va assistir, com a representant de la Federació de Municipis de Catalunya, Sílvia Folch, tinenta d'alcalde del Masnou, té l'objectiu, entre d'altres de prevenir, reduir i donar la millor resposta possible davant les situacions de violència sexual que es puguin produir a Catalunya






18/07/2018

Aquest pla preveu desenvolupar diferents accions encaminades a aconseguir la sensibilització, implicació i coordinació adequades, en matèria de violències sexuals, de tots els professionals de la seguretat que presten els seus serveis a Catalunya, i d’aquelles altres persones que, amb la seva tasca, incideixen en aquest àmbit.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, el Departament d’Interior vol donar veu a tots els implicats en aquests tipus d’espais i situacions, i per això ha decidit crear un grup de treball format per tots els representants i especialistes en la matèria.

A la reunió d'ahir, el conseller va assegurar que el govern està absolutament compromès amb una societat catalana moderna que tingui tolerància zero i estigui lliure d'agressions sexuals. Per aconseguir-ho, el Departament revisarà l'actual normativa que regula el dret d'admissió a les activitats d'oci per tal de dotar-los d'eines per prevenir aquesta violència; i s'incidirà també en la formació dels professionals de la seguretat de Catalunya. En aquest sentit, va destacar la importància que hi siguin presents tots els sectors, sumant i coordinant tots els esforços. És previst que el grup celebri trobades quinzenalment.