L’ordre aprova les bases reguladores de les subvencions que tenen per objecte incentivar la contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació, beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps

23/07/2018

L’ordre s'entendrà automàticament modificada per la normativa comunitària, estatal o autonòmica que amb posterioritat a la seva entrada en vigor es pugui promulgar. Les referències a la normativa concreta d'aplicació, s'entendran fetes per remissió a la normativa que les pugui substituir en el futur.

L’ordre igualment deroga l'Ordre TSF/213/2016, d'1 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del programa Garantia Juvenil a Catalunya.

Les bases reguladores es detallen en l'annex 1 de l‘ordre. I el seu objecte és regular les subvencions per incentivar la contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. Aquest tipus de contractes estan regulats al Reial decret 488/1998, de 27 de març, pel que es desenvolupa l'article 11 de l'Estatut dels Treballadors en matèria de contractes formatius.

Aquesta actuació contribueix a assolir el resultat següent definit per l'objectiu específic del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020: fomentar la contractació a través dels ajuts salarials i altres tipus de mesures adreçades a que les persones ocupadores creïn noves oportunitats per a les persones joves.

En el marc de la mesura de Contractació, es consideraran actuacions subvencionables contractar en la modalitat de contracte en pràctiques persones joves inscrites en el Registre com a beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

Podran ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats següents:

a) Els ajuntaments de Catalunya.

b) Els consells comarcals de Catalunya.

c) Les entitats sense ànim de lucre constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya.

Cada convocatòria determinarà les entitats que hi poden participar d'entre les tres modalitats possibles.