El departament de Territori i Sostenibilitat impulsa subvencions per a vies ciclistes per valor de 20 milions d'euros. El termini per sol·licitar aquests ajuts és de fins el 3 de desembre de 2018






29/08/2018

Els ajuts per a actuacions en vies ciclistes va adreçada a les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments de més de 20.000 habitants. L’objectiu és impulsar la mobilitat en bicicleta amb la construcció d’una xarxa de vies ciclistes amb dues línies d’ajuts: una adreçada a la mobilitat quotidiana i l’altra al cicloturisme.

La primera línia de subvencions per a vies ciclistes urbanes i interurbanes prioritzarà aquelles actuacions que connectin diferents nuclis de població, polígons industrials, grans centres generadors de mobilitat i estacions de transport públic aïllats dels principals nuclis de població. Disposa d’un pressupost de 17 milions d’euros.

Pel que fa a la segona línia, dotada amb 3 milions d’euros, és per a vies en àmbits d’interès natural o cultural destinades principalment a ús turístic. Aquesta actuació té un impacte econòmic potencial en el territori i permet, a més, conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos.

Les subvencions s’emmarquen en el Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 que preveu actuacions impulsades per les entitats locals i determinats consorcis per afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors, i conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos.