El congrés Recuwatt torna aquest 2018 renovat sota el nom RECUWASTE. En aquesta edició, que tindrà lloc a Mataró el 8 i 9 d'octubre, s'ha materialitzat una visió més ambiciosa i àmplia dels continguts i assistents, amb diferents espais i sessions en paral·lel per als governs locals i projectes d’innovació i economia circular. Enguany la Diputació de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya hi participen més activament, sense perdre la important presència internacional habitual






06/09/2018

El congrés abastarà l’economia dels recursos en tota la seva amplitud, posant l’accent en la innovació, els fluxos, els mercats i també les tecnologies, incloent una exposició de maquinària innovadora del sector.

Les entitats locals tenen un paper fonamental en la gestió dels residus municipals, pel que RECUWASTE en aquesta edició incorpora com a novetat tres tallers especialment adreçats als tècnics i responsables municipals per aprofundir en temes del seu especial interès com són els residus emergents, les eines per millorar l’eficiència de les campanyes de sensibilització, i els residus tèxtils.

Una altra novetat en RECUWASTE serà la presència de quatre ciutats internacionals que vindran a compartir els seus casos d’èxit en la prevenció i l’economia circular dels residus.

A més, aquest any el congrés amplia la seva oferta amb la projecció de quatre documentals del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient i del Consorci per a la Gestió de Residus del Maresme que abordaran els residus des de diverses perspectives.

I per millorar encara més aquest conjunt, RECUWASTE 2018 serà un esdeveniment neutre en emissions de carboni gràcies a la iniciativa Clean CO2 (Lavola).