Resolució de 6 de setembre de 2018, publicada al BOE número 2018, de 8 de novembre de 2018

13/09/2018

La Resolució de 4 de juliol de 2017 de la Secretaria General del Tresor i Política Financera, per la qual es defineix el principi de prudència financera aplicable a les operacions d'endeutament i derivats de les comunitats autònomes i entitats locals estableix en el seu apartat tercer que « el cost total màxim de les operacions d'endeutament, incloent comissions i altres despeses, llevat de les comissions esmentades a l'annex 3, no podrà superar el cost de finançament de l'Estat al termini mitjà de l'operació, incrementat en el diferencial que correspongui segons el que estableix a l'annex 3 d'aquesta Resolució.

Les comunitats autònomes i entitats locals que comptin amb eines de valoració pròpies o un assessorament extern independent poden determinar en el moment de l'operació el cost de finançament del Tresor d'acord amb la metodologia continguda a l'annex 2 d'aquesta resolució.

La resta d'Administracions, per conèixer el cost de finançament de l'Estat a cada termini mitjà, faran servir la taula de tipus fixos o els diferencials màxims aplicables sobre cada referència que publiqui mensualment, mitjançant Resolució, la Direcció General del Tresor i Política Financera. Els costos màxims publicats romandran en vigor mentre no es publiquin nous costos.

D'acord amb aquesta obligació d'actualització mensual del cost de finançament de l'Estat a cada termini, es publica un nou annex 1.