El Pla director té com l’objectiu de normalitzar la incorporació de la perspectiva de gènere a tots els nivells i àmbits de les polítiques públiques del conjunt de l’Administració catalana per fer-la més eficaç i accelerar les transformacions per assolir la igualtat efectiva de dones i homes; i aconseguir la igualtat efectiva de drets de dones i homes i l’eradicació de la violència masclista són objectius fonamentals del Govern i de totes les seves actuacions

13/09/2018

Impulsat per l’Institut Català de les Dones (ICD) i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Pla s’adreça al personal de tot el territori dels departaments de la Generalitat, dels ens locals i de les seves entitats col·laboradores. Té en compte la capacitació progressiva i continuada en el temps de tres col·lectius professionals prioritaris: alta direcció i línia de comandament; professionals dels circuits de violència masclista; i referents d’igualtat.

El Pla preveu facilitar l’accés a una formació en matèria de transversalitat de gènere i abordatge de les violències masclistes integrada a les funcions dels llocs de treball tècnics i professionals de les administracions públiques catalanes. Són exemples d’aquesta formació els cursos adreçats a persones que elaboren continguts i materials de comunicació, els adreçats a professionals del món del treball, l’ensenyament, els cossos de seguretat, la justícia, la salut, la cultura, l’esport, etc.

El Pla també desenvolupa un itinerari curricular de capacitació per als referents de gènere dels departaments de l’Administració de la Generalitat i de l’Administració local i el personal de l’ICD.

Pel que fa al col·lectiu de professionals de l’Administració implicats en els circuits de violència masclista, el Pla preveu la dotació d’eines formatives d’excel·lència per a la intervenció.