Aquest matí, la seu de la Federació de Municipis de Catalunya ha acollit la 29ena Assemblea general ordinària de l'entitat. El president Xavier Amor ha remarcat que som una entitat forta, representativa, plural, que defensa l'autonomia dels governs locals de Catalunya. Una organització que treballa pels municipis, capaç, professionalitzada, eficaç i transparent, preparada per al futur






19/10/2018

En aquesta assemblea s'ha aprovat el pressupost de l'entitat corresponent a l'exercici 2018 (ratificació de l’acord d’aprovació del Comitè Executiu de l'FMC de 18 de juny de 2018); els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2017 (formulats i elevats a l’Assemblea General pel Comitè Executiu del 18 de juny de 2018, ratificació); i la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2017 (ratificació de l’acord d’aprovació del Comitè Executiu del 18 de juny de 2018).

El president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha destacat en la seva intervenció l'increment d'actuacions conjuntes amb altres institucions: s'han signat 22 convenis amb diverses entitats, s'han reforçat les llínies d’actuació conjunta amb altres entitats municipalistes (FEMP, ACM, federacions territorials) i s'han augmentat les línies de col·laboració amb entitats sindicals, associacions empresarials, col·legis professionals, universitats, xarxes cíviques, entitats del Tercer Sector, etc.

També ha valorat molt positivament la nova governança per garantir l'acció de l'entitat, amb els 9 àmbits de treball i la participació en més de 300 òrgans de col·laboració amb el govern de la Generalitat i d'altres institucions i organismes; i formació estratègica i d'alta qualitat que ofereix l'FMC, amb 97 accions i més de 10.000 assistents en els últims 4 anys.

Així mateix, ha subratllat la innovació de l'FMC per ajudar a la modernització dels governs locals. En aquest sentit, ha citat el Focus d'Iinnovació Local, amb 48 trameses de publicacions i estudis nacionals i internacionals, i el Banc de Bones Pràctiques, amb més de 260 pràctiques de 117 municipis.

El president ha continuat la seva intervenció destacant l'assistència tècnica directa sobre govern local, funció pública, benestar i acció social, ocupació, salut o contractació, entre molts d'altres temes;

Xavier Amor ha conclòs la seva intervenció esmentant el fort increment en la comunicació de l'entitat, amb una 'newsletter' setmanal que arriba a més de 6.000 usuaris, una revista impresa trimestral amb més de 5.200 receptors, més de 8.200 seguidors a twitter o més de 4.600 usuaris de l'app de l'FMC.

L’Assemblea General ha aprovat també avui la substitució de l’ex-alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, per l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra.