Aquesta ordre (NT/284/2020, de 25 de març, publicada al BOE úmero 83, de 26 de març de 2020). entrarà en vigor en el moment de la seva publicació al BOE. L’ordre modifica l'article 1.2 de l'Ordre INT / 262/2020, de 20 de març, per la qual es desenvolupa l'RD 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor

26/03/2020

VERSIÓ ANTERIOR (Ordre INT/262/2020, 20 de març)

En el cas de el tancament de les vies o restricció a la circulació a determinats vehicles, quedaran exceptuats els següents vehicles o serveis:

a) Els vehicles d'auxili en carretera.

b) Els vehicles i serveis de conservació i manteniment de carreteres.

c) Els vehicles de distribució de medicaments i material sanitari.

d) Els vehicles de recollida de residus sòlids urbans.

e) Els vehicles destinats a la distribució d'aliments.

f) El transport de materials fundents.

g) Els vehicles destinats a transport de combustibles.

h) Els vehicles de transport de bestiar viu.

i) Transport de mercaderies peribles, entenent com a tals les recollides en l'annex 3 de l'Acord Internacional sobre el transport de mercaderies peribles (ATP) així com les fruites i verdures fresques, en vehicles que satisfacin les definicions i normes expressades en l'annex 1 de l' ATP. En tot cas, la mercaderia perible haurà de suposar al menys la meitat de la capacitat de càrrega útil de el vehicle o ocupar la meitat del volum de càrrega útil de el vehicle.

j) Els vehicles de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs.

k) Els cotxes fúnebres.

l) Altres vehicles que, no estant inclosos entre els anteriors, els agents encarregats de control i disciplina del trànsit considerin, en cada cas concret, que contribueixen a garantir el subministrament de béns o la prestació de serveis essencials per a la població

 

VERSIÓ ACTUAL

2. En el cas de el tancament de les vies o restricció a la circulació de determinats vehicles, quedaran exceptuats els vehicles destinats a la prestació dels serveis o a la realització de les activitats següents:

a) Els de transport sanitari i assistència sanitària, pública o privada, els de les forces i cossos de seguretat, els de protecció civil i salvament i els d'extinció d'incendis.

b) Els que transportin a personal de manteniment o tècnics de reparació d'instal·lacions o equipaments sanitaris

c) Els de distribució de medicaments i material sanitari.

d) Els destinats a la distribució d'aliments.

e) Els de les Forces Armades.

f) Els d'auxili en carretera.

g) Els dels serveis de conservació i manteniment de carreteres.

h) Els de recollida de residus sòlids urbans.

i) Els destinats a el transport de materials fundents.

j) Els destinats a el transport de combustibles.

k) Els destinats a la producció, comercialització, transformació i distribució de productes agrícoles, ramaders i pesquers, i les seves entrades; a la producció, distribució lloguer i reparació d'equips i maquinària per a l'agricultura, la pesca, la ramaderia, i la seva indústria associada, i a el transport i tractament de residus i subproductes agrícoles, ramaders i pesquers, i de la indústria alimentària.

l) Els destinats a el transport de mercaderies peribles, entenent com a tals les recollides en l'annex 3 de l'Acord Internacional sobre el transport de mercaderies peribles (ATP) així com les fruites i verdures fresques, en vehicles que satisfacin les definicions i normes expressades en el annex 1 de l'ATP. En tot cas, la mercaderia perible haurà de suposar al menys la meitat de la capacitat de càrrega útil de el vehicle o ocupar la meitat del 'volum de càrrega útil de el vehicle.

m) Els destinats a la fabricació i distribució de productes de neteja i higiene.

n) Els de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, SA

ñ) Els fúnebres.

o) Els utilitzats per les empreses de seguretat privada per a la prestació de serveis de transport de seguretat, de resposta davant alarmes, de ronda o vigilància discontínua, i aquells que sigui necessari utilitzar per a l'exercici de serveis de seguretat en garantia dels serveis essencials i el proveïment a la població.

p) Altres vehicles que, no estant inclosos entre els anteriors, els agents encarregats de control i disciplina del trànsit considerin, en cada cas concret, que contribueixen a garantir el subministrament de béns o la prestació de serveis essencials per a la població