El Govern de la Generalitat continua aprovant mesures en diversos àmbits per pal·liar els efectes que ha ocasionat la Covid-19, d’ençà que al març l’Organització Mundial de la Salut declarés la situació d’emergència ocasionada per la pandèmia internacional. Algunes d’aquestes mesures, fins ara vinculades a l’estat d’alarma, resulta necessari mantenir-les o adaptar-les per evitar que decaiguin i, per això, el Govern ha aprovat un Decret llei de mesures extraordinàries en matèria sanitària i administrativa (Decret llei 26/2020, de 23 de juny, publicat al DOGC número 8161, de 24 de juny)

25/06/2020

D’entre les diverses mesures adoptades, pel que fa a les que més interès puguin despertar als ens locals, destaquen les destinades a centres residencials (art. 7) o a policies locals o guàrdia urbana (art. 9).

Pel que fa a l’entrada en vigor de la norma i a la vigència de les mesures que defineix, s’estarà al que disposen la Disposició final primera i a la Disposició transitòria, respectivament.

Els serveis tècnics de l'FMC han elaborat una nota informativa més extensa amb els aspectes que afecten els governs locals (l'adjuntem a la part inferior).