Els governs locals són els cridats a actuar des del terreny, des de la proximitat al territori, per donar solució als problemes globals que comporta el canvi climàtic. Així ho van constatar el passat divendres els alcaldes i alcaldesses i les dues presidentes de diputacions que van intervenir en la cimera municipal pel clima, el dia en què es va clausurar la conferència internacional COP25 a Madrid






16/12/2019

En el marc de l'espai Agora de la Zona Verda de la FEMP a la Cimera del Clima, els responsables locals van posar el focus en el paper dels governs locals, en la seva capacitat per actuar sobre el territori i en les iniciatives rellevants que, davant el canvi climàtic, ja estan portant a terme. Segons tots ells, és necessari impulsar nous models productius, noves opcions de transport, d'energia, de gestió dels residus o d'impuls d'iniciatives com l'economia circular.

Van intervenir, entre d'altres, Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles, que va destacar l'experiència del seu municipi, amb 5.000 habitants, en el què, entre d'altres qüestions, s¡afavoreixen les actuacions pel clima, i va subratllar que "bonificar qui actua de manera correcta en temes com el compostatge fa que la població respongui. Per la seva banda, Raquel Sánchez, de Gavá, va manifestar que els alcaldes i alcaldesses "hem estat valentes", perquè cal ser-ho per desenvolupar actuacions que impliquen canvis en els hàbits de la ciutadania, renunciar a algunes comoditats. Per a Sánchez, la sostenibilitat ha de ser a totes les polítiques, "la transversalitat de la sostenibilitat” va ser la seva aposta.