Les adhesions a la Declaració tenen per objectiu el compromís dels signants amb la implementació de l’Agenda urbana, la coordinació i integració de les diferents iniciatives adoptades, la implantació de les polítiques, les propostes i les accions a la realitat catalana. Els signants també es comprometen a vetllar per l’impuls dels treballs, que du a terme l’Assemblea Urbana de Catalunya


10/09/2020

La Declaració va ser signada pels seixanta membres el mateix dia de celebració de la primera Assemblea Urbana de Catalunya. Des d'aleshores, diversos ens i organismes s’hi han afegit, fins arribar a un total de 20 adherits.

Així, formen part de l’Agenda Urbana de Catalunya des del seu inici el Govern de la Generalitat; els ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Manresa, la Seu d’Urgell, l’Hospitalet, Tortosa, i Vilafranca del Penedès; l’Àrea Metropolitana de Barcelona; les quatre diputacions provincials catalanes; l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació de Micropobles de Catalunya; l’Autoritat Metropolitana del Transport; la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya; els col·legis professionals d’Arquitectes, d’Advocacia de Barcelona, d’Administradors de  Finques i el d’Aparelladors; els sindicats Comisions Obreres, UGT i Unió de Pagesos; les patronals Foment del Treball, CECOT i Pimec; el Consell General de Cambres de Catalunya; l’Institut d’Estudis Catalans; l’Institut de Salut Global de Barcelona; l’Institut d’estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona; la Taula del Tercer Sector i les Universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Politècnica de Catalunya.

Des d’aquella primera signatura s’hi han adherit els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Granollers, Igualada, Palafrugell, Reus, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Valls i el Vendrell.

També han signat l’adhesió els col·legis d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya; d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya; d’Economistes de Catalunya, i de Geògrafs de Catalunya, i ara, el d’Enginyers Industrials. A més, s’han adherit a la Declaració la Creu Roja de Catalunya i MedCities.