Les queixes no deixen de créixer després que els veïns de barris de Figueres, Badalona i Girona denunciessin amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica la situació insostenible que viuen per culpa de la 'deixadesa' de la companyia elèctrica. Ara, s’hi sumen Barcelona i Montcada i Reixac, que han anunciat que emprendran accions legals contra la subministradora, i Terrassa i Sabadell, els alcaldes dels quals han alertat a Twitter que també estudien la via legal






13/01/2021

L’Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha anunciat aquest dilluns que denunciarà la companyia energètica Endesa pels "talls constants de llum” registrats al barri de Can Sant Joan. L'alcaldessa, Laura Campos, exigeix a la companyia energètica que faci un "manteniment adequat de les instal·lacions”, que apunta que estan "obsoletes”, una "gestió deficitària” que assegura que afecta "als barris més populars”. L'alcaldessa també ha traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental la petició d'emprendre accions legals de forma conjunta amb altres municipis de la comarca que també pateixen talls de llum, com ara Terrassa o Sabadell.

De fet, els alcaldes de Terrassa i Sabadell han denunciat també els talls de llum en diversos carrers dels seus municipis. En piulades a través de Twitter, tant l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, com l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s'han queixat que es produeixin talls "en plena nevada” i han demanat solucions a Endesa.

Així mateix, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat els talls de subministrament elèctric que afecten alguns barris barcelonins i municipis metropolitans en tres cartes diferents dirigides al president d'Endesa i als màxims responsables polítics en matèria de subministraments a Catalunya i a l'Estat.

Endesa, per la seva part, es defensa i atribueix els talls de Sabadell a connexions irregulars que acaben perjudicant altres clients, com ja va fer per justificar els talls de Figueres, Badalona i Girona.

Per als veïns, però, la resposta d’Endesa és insuficient. Precisament aquest dilluns, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) ha alertat de la 'vergonyosa alça del preu' de l'electricitat "en plena crisi econòmica i onada de fred”. L'entitat denuncia que les factures energètiques s'han incrementat "un 27% en el cas de la llum i un 22% en el cas del gas”.