S’instal·laran a les estacions de Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. Actualment, FGC disposa de gairebé 1.000 punts per a bicicletes a l’entorn de les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia


26/01/2021

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres de construcció d’aparcaments segurs i tancats per a bicicletes en deu estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, concretament a Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà.

Els treballs consisteixen en la fabricació i instal·lació d’un habitacle tancat per a la col·locació de les bicicletes a l’entorn immediat de les estacions d’FGC. Serà un mòdul prefabricat que es podrà munta in situ, escurçant així el temps d’execució dels treballs. Degut als condicionaments dels diferents emplaçaments s’han previst  dos tipus d’habitacles: un de 6x6 metres (amb capacitat per a 54 bicicletes) i un altre de 6x4 metres (amb capacitat per a 34 bicicletes). A cada indret es col·locarà el que millor s’adapti a l’espai disponible. En qualsevol cas, l’objectiu és situar-los en un espai suficientment ampli per a encabir-hi l’habitacle prefabricat en un lloc de pas, visible i il·luminat per tal de garantir al màxim la seguretat dels usuaris.

Aquestes deu estacions són les primeres on s’instal·laran els bicitancats però s’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació.