6 noves localitats catalanes s'han integrat a la iniciativa: Argentona, Begues, Mataró, Reus, Santpedor i Sant Just Desvern. Una Ciudad Amiga de la Infància és aquella que, essent conscient de les seves problemàtiques i les seves àrees de millora, es compromet a treballar pels drets de la infància a través d'accions i mesures concretes, dotades amb recursos, a curt, mig i llarg termini. En concret amb aquestes 6 noves incorporacions Catalunya ja té 29 municipis dins de la iniciativa Ciutats Amigues de la Infància






17/06/2021

El Reconeixement "Ciutat Amiga de la Infància" és una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la FEMP i l'Institut Universitari de "Necessitats i Drets de la Infància y l'Adolescència", de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA) a les entitats locals, que ho sol·liciten i superen un procés d'avaluació.

La iniciativa pretén millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garanteixin el ple desenvolupament de nens, nenes i adolescents, amb un enfocament de drets de la infància, equitat, participació, procés orientat a resultats i de coordinació.

El proper 14 de juliol s'atorgarà el reconeixement per primera vegada a 73 noves entitats locals i es renovaran 72 més, que se sumen a les 197 que tenen vigent el reconeixement. Ciutats Amigues de la Infància té 342 entitats locals reconegudes. Tenint en compte les mesures contra la COVID-19, l'acte es farà en format digital.