Tres projectes europeus, amb finançament provinent dels fons H2020, donen impuls a solucions innovadores en energia i s'alineen amb els objectius estratègics de l'AMB inclosos en el Pla clima i energia 2030. L'AMB ja compta al territori amb instal·lacions amb aquest tipus de tecnologies, com la fotolinera V2G de Molins de Rei, una instal·lació pionera a l'Estat espanyol






12/07/2021

L'AMB, en una de les seves prioritats estratègiques de mandat, treballa per dur a terme la transició energètica al territori metropolità. Sota el guiatge del seu Pla clima i energia 2030, té en marxa un seguit de programes per tal d'estendre les energies renovables per la metròpolis i impulsar iniciatives com les comunitats energètiques.

En aquesta línia, l'AMB participa en diversos projectes d'escala europea, que s'alineen  amb les dues prioritats estratègiques en matèria d'energia: ajuntaments 100 % renovables el 2030 (projectes V2Market i ProcuRE), relacionats amb sistemes d'emmagatzematge i gestió de la demanda d'energia i edificis de consum quasi nul), i comunitats energètiques locals (projecte UP-STAIRS).