Torna el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, que la institució convoca anualment per promoure i reconèixer projectes i actuacions impulsats des dels ens locals per a millorar i preservar l'entorn natural. L'1 de juny s'obre la convocatòria i els ajuntaments i consells comarcals del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tindran temps de presentar-s'hi fins al 30 de setembre


01/06/2022

La dotació econòmica del Premi Iniciativa Medi Ambient és de 5.000 euros per al projecte guanyador i de 1.000 euros per a l’accèssit. S’hi pot optar amb projectes, actuacions o iniciatives ja realitzats o en procés d'execució, així com aquells que estiguin redactats i que estiguin pendents d’executar-se. En tot cas, hauran de tenir com objectiu la protecció i millora del medi ambient en diversos àmbits com el dels residus, el medi natural, l'urbanisme, el paisatge, l'energia i l'aigua, entre d'altres. A la guia de serveis podreu consultar les bases del certamen, els requisits de participació i els criteris de valoració. També hi trobareu tota la informació i documentació necessària per tal de presentar les sol·licituds a través de la seu electrònica.

Per a la concessió del premi es valoraran diversos criteris com ara la viabilitat del projecte; les accions en l’àmbit local per fomentar l’arrelament territorial; iniciatives en espais naturals d’ús públic; accions de comunicació, educació i participació ciutadana o accions que promoguin l’economia circular i verda, entre altres propostes adreçades a assolir la sostenibilitat ambiental, socioeconòmica i territorial.

L’any 2021 aquest premi va distingir l’Ajuntament de Montblanc per un projecte de millora ambiental de la Sallida,. Altres projectes que han estat reconeguts en les darreres edicions són la recuperació dels eixams i la supervivència de les abelles a Catalunya, de l’Ajuntament d'Alcover, o una iniciativa de l’Ajuntament de Querol que ha permès recuperar el Camí de les Terres del riu Gaià.