Un punt de trobada per compartir i posar en valor la feina que fan els municipis en l’àmbit de l’Agenda Urbana. Aquest va estar l’objectiu del I Fòrum de les Agendes Urbanes Locals, que es va celebrar ahir al Paranimf de la Diputació de Barcelona. Promoure-les és un dels projectes prioritaris de la corporació i, per això, està donant assistència a la redacció de diferents plans d'acció local entre els municipis de la demarcació






19/07/2022

Durant la celebració del Fòrum, els assistents van tenir l’oportunitat de conèixer el treball d’altres territoris i des de diverses escales de govern. Tot plegat, va servir per descobrir una visió variada i àmplia sobre la implementació d’estratègies integrades de ciutat. A més, també van poder escoltar una ponència sobre les oportunitats de finançament que tenen els municipis per al desplegament de projectes urbans.

Els alcaldes i alcaldesses de Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Canet de Mar i Masquefa han reflexionat sobre el poder transformador de l’Agenda Urbana a nivell local. En aquesta taula rodona, Carles Ruiz ha destacat que «cal fer front a reptes globals des de l’àmbit local» perquè l’agenda urbana «ens parla de com volem viure, de quines oportunitats volem que tinguin els nostres ciutadans, de fer coses molt noves que no hem fet fins ara, com abordar la producció d’energia quilòmetre zero».

Coincidint amb la jornada, una trentena de municipis van presentar el Manifest de la Xarxa d'Agendes Urbanes Locals, per demostrar el seu compromís per al seu desenvolupament. Alguns d’aquests compten amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona per fer-ho mentre que d’altres l’han dissenyat pel seu compte. El text mostra la voluntat de treballar conjuntament per enfortir el projecte.