Per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a càrrec del programa de millora d'entorns urbans del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència






25/11/2022

El projecte aprovat definitivament pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de traçat i l'expedient d'informació pública de "Millora d'interseccions i reordenació d'accessos de la carretera N-II, travessia de Vilagrassa, del punt quilomètric 503,740 al 504,840, a la província de Lleida", és un pas fonamental per continuar amb la redacció del projecte de construcció. 

El pressupost estimat de l'actuació és de 2,1 milions d'euros i se'n preveu el finançament a càrrec del programa de millora d'entorns urbans del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dotat amb 105 milions del fons Next Generation EU.

El projecte, a més de suposar una millor integració a l'entorn urbà de la travessia de Vilagrassa, amb la construcció de noves voreres i una millora en la il·luminació, persegueix reforçar la seguretat viària. D'una banda, contempla la millora de la intersecció situada al quilòmetre 504.000 de l'N-2 i la reordenació d'accessos en aquest àmbit, substituint la intersecció actual a T per una glorieta. D'altra banda, preveu la construcció d'una segona glorieta al límit est de la travessia, prop del límit del terme municipal de Tàrrega, la finalitat del qual serà la de generar un efecte de "porta d'entrada" a la travessia, ajudant a pacificar el trànsit de vehicles a través de la seva reducció de velocitat. A més, inclou altres millores a la travessia en matèria de ferms o de drenatge.

Font: Govern d'Espanya - 18 de novembre 2022.