Els dies 8 i 9 de febrer, el punt de contacte URBACT Espanya, junt amb l'Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona, van organitzar una jornada del programa URBACT






23/02/2023

Fem ressò de la jornada del programa URBACT #InfodayES, dels dies 8 i 9 de febrer, que el punt de contacte URBACT Espanya, junt amb l'Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona, ha organitzat la jornada del programa URBACT #InfodayES dedicada a explicar els detalls de la convocatòria de Xarxes de Planificació d'Accions (Action Planning Networks), que està oberta fins al pròxim 31 de març (més informació al web). 

La jornada, en què van participar unes cent persones, ha comptat amb la participació del Secretariat URBACT, de punts de contacte URBACT d'altres Estats membre i de diverses ciutats europees. Durant la jornada, l'Ajuntament de Vic va presentar el projecte Healthy Cities i l'Ajuntament de Viladecans va presentar el projecte Vilawatt UTM. 

Segons el Secretariat del programa, el calendari de les convocatòries previstes és el següent que es preveu pel que fa a les properes convocatòries URBACT (més informació al web):
  • Gener–març 2024: Convocatòria per al Mecanisme de Transferència d'Innovació.
  • Setembre 2024: Convocatòria per a Bones Pràctiques.
  • Febrer 2025: Convocatòria per Xarxes de Transferència.
  • Abril-juny 2026: Convocatòria per Xarxes de Planificació d'Accions.
Durant la jornada també es va parlar sobre la Iniciativa Urbana Europea (EUI). El Secretariat del programa EUI va explicar que es preveu pels mesos vinents: 
 · Al març es preveu l'anunci dels temes de la 2a convocatòria d'Accions Innovadores i el llançament de les Activitats de Desenvolupament de Capacitats que es traduirà en la convocatòria de City-to-City Exchanges i Peer Rewviews en el marc del Cities Forum que se celebrarà a Torí els dies 16 i 17 de març. 
 · Al maig/juny, s'anunciaran quins han estat els projectes seleccionats de la 1a convocatòria (que va tancar el passat 19 de gener) i el llançament de la 2a convocatòria d'Accions Innovadores, que es preveu que estigui oberta fins al setembre. 
 · Entre juny i agost, es preveu celebrar seminaris per als sol·licitants. Posteriorment, a finals de 2023, hi haurà la 3a convocatòria d'Accions Innovadores i el primer trimestre de 2024, la 4a convocatòria d'Accions Innovadores.

Pel que fa al Programa Operatiu Regional Espanyol, el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, va explicar que les actuacions per a ens local es trobaran a l'objectiu 5: 'Una Europa més propera a la ciutadania'. Tot i que no hi ha data per a les convocatòries, s'ha especificat que es tindrà en compte la tipologia de les ciutats (grans, mitjanes o àrees urbanes funcionals).

Font: #InternacionalDiba - febrer de 2023.