Cultura i Igualtat i Feminismes impulsen la campanya #ElMasclismeNoFaFesta, per reforçar el consentiment, el respecte, el sentiment comunitari i la diversitat en els entorns d’oci

Més de 1.700 professionals de 150 municipis rebran formació en prevenció de les violències masclistes






24/07/2023

El Departament d’Igualtat i Feminismes intensifica la prevenció de les violències masclistes en l’oci i els espais públics davant l’increment d’activitats multitudinàries com concerts i festes majors durant l’estiu. Per segon any consecutiu, s’han posat en marxa les formacions adreçades a les treballadores i treballadors dels ens locals i les entitats que gestionen els Punts Liles, per tal de millorar la prevenció de les violències sexuals en l’oci i l’espai públic. Els cursos s'ofereixen bàsicament durant els mesos de juliol i agost, però s’allargaran fins a finals d'any. En conjunt, es formarà més de 1.700 persones i s’arribarà a 150 municipis d’arreu de Catalunya.

L'objectiu d’aquestes formacions és que el personal d’espais i esdeveniments amb volums de públic importants tinguin les eines per detectar les violències masclistes que es puguin produir, fer una primera atenció adequada i activar els circuits, recursos i serveis necessaris per fer front a la situació. Les formacions posen el focus especialment en les violències sexuals que són les més invisibilitzades.