Els Punts Lila són espais d’informació, sensibilització i assessorament, dedicats a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.






30/10/2023

Aquest dimecres 1 i diumenge 5 de novembre s’inicia una prova pilot al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny amb la instal·lació d'un Punt Lila als centres d'informació de Fogars de Montclús i la Rectoria del Brull, com a primer pas per implementar una Xarxa de Punts Lila als espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

En aquest punt lila, que estarà operatiu de 10 a 14 h, es realitzaran activitats de sensibilització envers les violències masclistes.

La població resident en masies aïllades, zones rurals i més despoblades tenen més dificultats d’accés a la informació i als recursos existents al territori i la detecció de les violències masclistes es torna difícil si no es compta amb una xarxa de suport ben estructurada i formada en la matèria.

L’objectiu d’aquesta prova pilot és que les seus dels parcs es converteixin en equipaments Punts Lila, s’integrin dins la Xarxa de Punts Lila Municipals que gestiona la Diputació de Barcelona i estiguin en permanent coordinació amb els serveis territorials d’abordatge de les violències de cara a la detecció i derivació de possibles casos.