La darrera sessió de l’edició d’enguany del Seminari de Relacions Col·lectives, que s’està celebrant aquest matí, la dediquem a dues matèries que no per haver estat objecte de nombrosos fòrums de debat deixen de ser d’interès per a les administracions públiques locals: la carrera professional (el creixement en el lloc de treball basat en les evidències derivades del seu desenvolupament) i les lleis de funció pública






19/12/2023

La Federació de Municipis de Catalunya sempre ha volgut que aquest Seminari de Relacions Col·lectives 2023, que va començar el 26 de setembre, i va continuar el 27 d’octubre i el 21 novembre, i que avui celebra la seva sessió de cloenda, fos un espai capdavanter quant a les temàtiques a tractar, que ajudés a enfortir la gestió pública local i que fos un fòrum de divulgació per a gestores i gestors públics de l’àmbit local. Recordem que la primera sessió la vam dedicar a les conseqüències que, per al sector públic local, es deriven de l’aprovació de la Llei reguladora de la protecció de les persones que informin sobre les infraccions normatives i de lluita contra la corrupció. La segona sessió la vam destinar a aprofundir en les polítiques sobre la igualtat de tracte i no discriminació. I la tercera sessió, del mes passat, la vam dedicar a un tema que, a hores d’ara, podríem pensar que queda lluny de les matèries que afecten l’àmbit públic local: la intel·ligència artificial. 

La primera ponència d’avui, a càrrec de Mikel Gorriti Bontigui, responsable de Recursos Humans de la Direcció de la Funció Pública del Govern basc, porta per títol ‘La carrera professional. El creixement en el lloc de treball basat en les evidències derivades del seu desenvolupament’. I acabem l’edició de l’any 2023 del Seminari amb l’oportunitat d’escoltar al professor i expert en funció pública Rafael Jiménez Asensio, catedràtic acreditat de Dret Constitucional i consultor de les administracions públiques, que farà una reflexió general, i crítica, sobre les lleis de funció pública. En aquest sentit, afirma que el modelo tradicional de lleis de funció pública que va sorgir a partir de la dècada dels setanta del segle passat està ja profundament caducat, no serveix ni servirà, i caldria obrir un procés de reflexió que ara ja ningú qüestiona.