La CONFOCOS va renovar el seu òrgan de govern a l’Assemblea General Ordinària celebrada el passat 6 de març a Barcelona






15/03/2024

L’alcaldessa de Santa Coloma i diputada de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Núria Parlon, va ser reescollida presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS), que agrupa els 9 fons de cooperació de l’Estat espanyol i representa a més d’un miler de governs locals d’arreu del territori.

La nova junta es plateja de cara als propers 4 anys consolidar la CONFOCOS com a espai de representació de referència per avançar en el reconeixement i posada en valor de la cooperació descentralitzada.

Durant l’Assemblea també es van aprovar les línies estratègiques de la CONFOCOS i el pla de treball del present any. Entre els objectius més destacats, està enfortir el municipalisme dels països i pobles socis del sud global i estendre el model dels fons de cooperació pels altres territoris de l’Estat espanyol. Pel que fa a la incidència política, la CONFOCOS es vol esdevenir un agent necessari per conscienciar els governs locals per augmentar l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) fins arribar a la fita del 0,7%. També es vol seguir treballant en la desburocratització de la cooperació en l’administració pública i impulsar la Cooperació Tècnica Municipal.