Un esdeveniment d'alt nivell líder al continent, dins la qual s'organitzarà una conferència mediambiental, a Brussel·les del 29 al 30 de maig






07/05/2024

La Setmana Verda de la UE és una oportunitat anual per conscienciar, promoure i debatre sobre la política mediambiental europea. Organitzat per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, aquest esdeveniment d'alt nivell atrau responsables polítics, principals ecologistes, parts interessades i parts interessades d'arreu d'Europa i del món. 

És per això que davant les crisis recurrents relacionades amb l'aigua, aquesta edició de la conferència anual debatrà què cal per fer que la Unió Europea sigui més resilient a l'aigua, tant per avui com per a demà. Enguany, excepcionalment, es poden organitzar esdeveniments de socis més enllà del període de la Setmana Verda, a partir del 29 de maig a l'1 de setembre de 2024. 

L'aigua és un recurs compartit vital que s'ha de transmetre de generació en generació i un dels essencials per a les persones, el medi ambient i una economia justa, sostenible i resilient.

En els darrers anys, els ciutadans de diferents parts del continent s'han enfrontat a un augment de desastres naturals, com ara sequeres i inundacions, que han fet encara més greus els reptes de l'aigua de la UE i han provocat una nova consciència sobre la necessitat de garantir una Europa resilient a l'aigua. 

Les pressions sobre els recursos hídrics no només es deuen als impactes del canvi climàtic, sinó també principalment a dècades de mala gestió estructural d'aquest valuós recurs, la contaminació i la degradació dels ecosistemes. Però la resiliència a l'aigua no és només un repte per a la UE. A tot el món, el cicle de l'aigua està desequilibrat, estretament entrellaçat amb el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, tot això agreujant-se encara més.