Les propostes han de ser per conservar la natura, protegir el medi ambient, prendre mesures pel clima i fer la transició d'Europa cap a energies netes






19/04/2024

La Comissió Europea ha anunciat les convocatòries de propostes en el marc del programa LIFE 2024, amb un total de 571 milions d'euros disponibles per a projectes que afavoreixin la natura, la biodiversitat, l'economia circular i la qualitat de vida, la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, la transició cap a l'energia neta, la nova Bauhaus europea i governança ambiental. Aquest nou finançament ajudarà la Unió Europea a convertir-se en un continent climàticament neutre l'any 2050, posar la biodiversitat europea en el camí de la recuperació l'any 2030 i contribuir al Pacte Verd Europeu.

Els projectes LIFE els poden sol·licitar: governs estatals, regionals i locals, empreses, institucions acadèmiques i organitzacions no governamentals (ONG) que treballen a la UE en conservació de la natura, protecció del medi ambient, canvi climàtic o transició energètica neta. Les sol·licituds les poden presentar una sola organització o diverses que treballen en col·laboració amb altres socis europeus.

El programa LIFE  és l'instrument de finançament de la UE per al medi ambient i l'acció pel clima. Ha estat donant vida a les idees verdes des de 1992 i, fins ara, ha cofinançat més de 5.500 projectes a tota la UE i en tercers països (aquí més informació) i és gestionat per l'Agència Executiva Europea de Clima, Infraestructures i Medi Ambient (CINEA).
 
(Aquí) trobareu informació sobre les Jornades informatives especials sobre les convocatòries de projectes LIFE 2024.

Font: Comissió Europea - 18 d'abril 2024.