Algunes de les actuacions previstes, pel Departament d'Empresa i Treball seran executades pels governs locals, amb fons Next Generation EU


15/05/2024

El Departament d'Empresa i Treball ha fet públic el desplegament de diferents actuacions contemplades a l'Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027. L'objectiu d'aquest pla, gaudeix de 26 actuacions i 7 milions d'euros provinents dels fons Next Generation EU, és fer de Catalunya una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d'Europa.  

Dintre les actuacions previstes en aquesta estratègia seran executades pels governs locals, i per aquest motiu, rebran una subvenció la Diputació de Lleida per un import de 500.000 euros, i una altra al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat per un import d'1.045.479 euros. 

En el cas de la Diputació de Lleida, la subvenció és per finançar l'actuació "Ruta enogastronòmica de la vall de Sió". Un itinerari que comptarà amb punts de parada i d'interpretació activa del paisatge i la producció agrícola mitjançant la creació i adequació de traçats no motoritzats al llarg de 15 municipis que segueixen el curs del riu Sió. 

Pel que fa al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, l'objecte de la subvenció és per impulsar l'actuació "Can Comas: projecte agroturístic innovador i sostenible al Parc Agrari del Baix Llobregat". Es tracta d'una proposta basada en la promoció i difusió dels valors del parc, dels seus actors i productes a partir de la implementació d'una estratègia de màrqueting experiencial focalitzada en la masia Can Comas del Prat de Llobregat.

Com a més informació cal dir que l'Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027 s'estructura en 4 grans eixos: transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. 

Dins aquest anunci també s'informa que a principis d'any es van atorgar 2.379.588 euros per impulsar quatre projectes més. Per una banda, a l'Ajuntament de Falset per: "L'Espai vi: centre d'inspiració enogastronòmica de Falset" (600.000 euros) i a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar pel "Centre enogastronòmic: espai cuina de mar" (421.687 euros). D'altra banda, als ajuntaments d'Aitona i Palamós, el primer per la iniciativa "Fruiturisme: centre a cel obert i espai (507.901 euros) i el segon per la proposta "Aula Blava: vaixell interpretatiu de la cultura de la pesca" (850.000 euros). 

El pla compta amb la col·laboració dels patronats de turisme de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, entre altres. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 8 de maig 2024.